keskiviikko 30. syyskuuta 2015

5D-Huone

 5D-huone 

Suunnittelimme koulussa huonetilan viidelle aistille. Piti siis keksiä maku-, haju-, kuulo-, näkö- ja tuntoaistille virikkeellinen ympäristö. Valitsimme huoneelle teemaksi rentouttavan odotushuoneen kenties jossain kauneuslaitoksessa.
Tuoksuksi valitsimme rentouttavan eukalyptuksen ja äänimaailma löytyi rentouttavan meditointimusiikin ja luonnonäänien sekoituksesta.
Tuntoaistia ajatellen oli erilaisia tekstiileja sohvalla ja hiekkaleikkilaatikko pöydällä. Kenties hiekkaa haravoimalla voi myös meditoida tai rentoutua?

Katseen kiinnittämiseksi meillä oli kylmähöyrylaite, joka toi seinälle savua ja varjoja.
Vierailijoille tarjottiin myös makuvettä sitruunalla, limellä ja mintulla maustettuna. Tarjoilun lomassa oli myös mahdollisuus laittaa lappunen seinälle "vieraskirjaan". Tarkoituksena oli jättää jokin viesti tai taitos seinälle.



Huoneen suunnitteluun käytimme pari viikkoa aikaa. Huoneen valmistuminen vaati paljon silitystä ja puhdistusta ja tuumailua, mutta valmista tuli. Jopa valojen suuntaus vaati paljon säätöä ja aina taisi olla parantamisen varaa.
Budjetti oli 50e joka ei kyllä kulunut kokonaan koska toimme paljon kotoa omia tavaroita. Tarkoitus olisi antaa huoneiden olla jouluun asti esittelyssä ja purkaa vasta sitten. Ryhmässä mukana olivat Saara, Johanna, Ida, Pinja ja allekirjoittanut.

Terveisin Sirpa