lauantai 1. huhtikuuta 2017

4 viikko

Hexagon- ja pennimosaiikkeja lasittamattomia


Viimeinen viikko työharjoittelussa eteni vauhdilla. Jatkoin uusien laattamallien hinnoittelua ja sain laittaa myyntiin jo yhden laattamallin koska varastoon oli saapunut erä. Useana päivänä sai tarkistaa oliko varastossa jo myytävänä uusia laattoja. Tarkistelin tilannetta tietokoneelta varastokyselynä.

Board-sarjaa + Lumo
Tietokone järjestelmä oli aika sekava ja kaikilla oli omat asetuksensa käytössä ja aina kun vaihtui  kirjautumistunnukset oli aika hukassa koska ei löytänyt mitään.
Toisilla saattoi olla myös englanninkielinen pohja käytössä ja sen muuttaminen suomenkieliseksi vaati kikkailua.

Jatkoin mosaiikkien alustoille liimailua ja toiset mallit olivat niin isoja että uusia alustoja täytyi etsiä. Kivenoloisista laattasarjoista oli monta erilaista mosaiikkia olemassa, jotka eivät olleet esillä. Myynnin edistämiseksi mallit liimattiin ja koitettiin laittaa esille.


Seinälaattojen puolella järjestelin taas tilaa ja teimme tilaa uutuuksille. Toiset laatat olivat saaneet omat telineensä, mutta eivät saaneet tarpeeksi valoa tai huomiota joten tein niille hyllytilaa. Laattasarjan nimi oli Board.


Viikko kului myös varastopuolella pistäytyen. Sinne vietiin myynnistä poistuneet laatat ja poistettiin vanhentuneet silikonit lahjoittamalla ne asiakkaille. Liike möi vielä suomessa valmistettujen laattasarjojen loppueriä alennuksella alkaen 3,50 m2.








 Lopuksi vielä ulkonäköhuomio laattasaumoista.
 Tässä kuvassa on mitallistettu laatta ja siis erittäin minimalistinen sauma joka sopii kaikkiin moderneihin tiloihin. Pinta on erittäin tasaista ja varjoja ei paljon synny seinälle eli pinta on tasainen.
Laatta on muodoltaan erittäin suorareunainen.

Tässä kuvassa taas on perinteinen laattasauma eli sauma tulee noin 3 mm levyiseksi koska laatassa on mittavirhettä ja saumalla peitetään tämä vaihtelu.

 Seinälle syntyy paljon enemmän varjoa ja tämä ratkaisu kuuluu mielestäni mieluiten kylpyhuoneeseen.
 Varjo tulee laatanreunassa olevasta pyöristyksestä. Kenties tämä saumaus on helppo toteuttaa, ainakin tätä saumatyyppiä on tehty kauan.



Harjoitteluaika meni nopesti ja kivaa oli sekä opin uusia asioita. Mukavaa oli myös että työstä oli konkreettista hyötyä ja työntekijät pystyivät keskittymään kaupan tekemiseen. Asiakkaina oli ihan tavallisia mukavia asiakkaita ja heidän palvelemisestaan tuli ihan onnistunut olo.







Antigue-sarjaa
Tässä vielä näyteikkunoita jotka houkuttelevat sisälle liikkeeseen ja jonne pääsee myös kävelemään ja tutustumaan valmiisiin seiniin ja laattasarjoihin.
Factory-sarja

Hexawood
Oliko se Woodland?