maanantai 5. lokakuuta 2015

Verhojen suunnittelu

Verhot tulossa...

Verhojen suunnittelu etenee ja kankaat on nyt hankittu. Yhdistän kaksi kangasta ja toinen on valkoista pellavaa ja toinen kuviollista puolipellavaa. Alhaalle ja ylös tulee raita kuviokankaasta.

Tähän mennessä olen kutistanut kankaat eli kostuttanut ne ja jättänyt muoviin käärittynä tekeytymään. Seuraavaksi olen silittänyt kankaat ja leikannut pois hulpiot.
 Seuraavaksi alkaa kuviokohdistus. Kuvion korkeus on 32cm ja täytyy vielä suunnitella kuinka korkea alaraidasta tulee. Maksimi kuviokorkeus alas olisi 64cm, mutta luulen että vähempikin riittää. Ikkunan alle mahtuisi 68cm kuviota ilman että sauma näkyisi rumasti valossa. 
Kangasta kuluisi alareunaan 64+10+10+2= 86 ja tämä kaksi kertaa otettuna samasta kohtaa eli kuviokohdistettuna veisi kangasta hieman alle 200cm. Lisäksi yläreunaan tulee kuviota kaksi kertaa 12cm myös kuviokohdistettuna. Kuviokangasta on ostettuna 256cm joten taidan laittaa vähemmän alas.
 Suunnitelmissa on laittaa yhteensä 72cm alas ja katsoa josko kangas riittäisi tähän versioon. Kuviokangas määrää siis kuinka paljon keskelle verhoa tulee yksi väristä pellavaa. Koko korkeus verholle on 257cm.
Suunnitelma siis elää ja etenee koko ajan. Verhonauha on jo odottamassa ja tyynyä varten on kangas, terenauha ja vetoketju hankittuna. Seuraavaksi syysloma katkaisee puuhat.
Terveisin Sirpa