lauantai 30. huhtikuuta 2016

17 viikko




Työharjoitteluviikko kului jo rutiinilla. Maanantaina olin mukana verstaalla Hirvikoskella ja leikkasimme kankaita ja superlonia. Verstaalla valmistuvat Ribbonin huonekalut ja verhoilu tapahtuu myös siellä. Autoin ompelimossa kankaita saumuroimalla. Lisäksi silitin kankaita ja tein sen jälkeen tarkistusmittausta.
Purimme Miljögårdenin kuormaa, jota oli vielä avaamatta edelliseltä viikolta. Tavaroiden purku, hinnoittelu, hyllyyn asettelu ja varastoon ja toiseen liikkeeseen pakkaus alkavat sujua. Hyllyyn asettelimme tuotteita teemojen mukaan. Tässä merihenkistä ja puutarha teemaa.


Vastailin muutaman kerran puhelimeen ja rutiinia puhelinpäivystykseen alkaa löytyä. Osasin jo hieman auttaa asiakkaita  vaatepuolella jos he sitä halusivat. Huomasin että asiakkaiden kohtaaminen on jo helpompaa enkä enää jännitä niin paljon. Monet asiakkaat ovat vakioasiakkaita ja myyjille tuttuja.
 Viikolla teimme asiakkaalle erikoispitkän paketin kahdesta pahvista teippaamalla ja taittelemalla. Kyseessä oli 2,5m pitkät laskosverhot. Tuloksena oli siisti paketti asiakkaalle lähetettäväksi. Tällä viikolla opettelin pakkaamaan lautasia ja mukeja sellofaniin. Harjoittelu teki hyvää ja en kyllä haluaisikaan tehdä asiakkaalle pakkausta jos en olisi sitä kerennyt harjoittelemaan.

Purimme lähetyksen joka sisälsi kukkien ja yrttien siemeniä. "Taskupuutarha"oli tuotteen nimi ja sille piti keksiä paras mahdollinen esittely ja paikka liikkeessä. Teimme muutamia harjoitelmia pöydälle ja etsimme liikkeestä samanhenkisiä tuotteita. Koetin noudattaa omassa suunnittelussa periaatetta kahvat samaan suuntaan. Tästä puuttuu aivan ensimmäinen versio, joka oli koko pöydän kokoinen sommitelma.




Lopullinen versio näytti tältä. Aivan onnistunut sen vuoksi, koska nyt etiketit näkyvät hyvin. Olin myös heti aluksi sitämieltä että valkoinen väri olisi ihanan raikas ja sopisi näihin tuotteisiin. Myyjien kokemus näkyy kyllä tässä lopullisessa versiossa. Ja basilika on jo aukaistu ja kasteltu. 2-3 viikkoa ja itäminen alkaa?