sunnuntai 8. toukokuuta 2016

18 viikko

Työharjoittelussa jatkui entiset siistimisrutiinit. Uutena työnä hinnoittelin tapetti- ja tekstiilikirjoja. Uudet hintalistat olivat saapuneet ja kirjojen loppulehdillä olevat hinnat piti muuttaa. Hinnoittelin Orient Occinentin mallistoja Romoa, Villa Novaa ja Kirkbydesignia. Samalla näki upeita tapetteja ja kankaita.


Saapuneita tavaralähetyksiä täytyi purkaa ja tällä viikolla saapui Pentikin lähetys. Purin astioita ja laitoin niitä hyllyyn. Kokosin myös lattiavalaisimen mallia Vilhelmiina ja laitoin sen esille. Pentikkiä emme laittaneet ollenkaan Humppilan liikkeeseen.

Harjoittelin hieman huivin sitomista mallinukelle ja katsoin netistä ohjeita. Mallinukelle oli jotenkin vaikeaa pukea kauniisti mitään, vaatii harjoittelua! Muutenkin huomasin että vaatepuolella on jotenkin niin paljon omia tapoja ja omanlaistansa stailausta, että hyppy sisustuspuolelta vaatepuolelle tuntui hieman haastavalta. Varsinkin siinä vaiheessa kun liike oli täynnä vaatepuolen asiakkaita.



Loppuviikolla hinnoittelin Casadecoa, purin Kartellia ja järjestelin tekstiilipuolella hyllyjä. Esille tuli sininen hylly, vaaleanpunainen hylly ja sekavärinen hylly jossa on keltaista, ruskeaa, vihreää ja punaista.
Ongelmana tekstiilipuolella on hyllytilan puute ja tuotepaljous. Tyynyjä täytyisi saada paljon esille, koska kasassa tekstiilit eivät juuri myy ellei asiakas osaa hakea juuri tiettyä tuotetta.
Tekstiilien pinoamisen ongelmat tulivat nopeasti ilmi. Laput haittaavat pinoamista ja kasoista tulee äkkiä kippuroita. Lisäksi roikkuvat laput eivät ole kauniita.
Tekstiilien etureuna piti laittaa hyllyn etureunan kanssa lähes tasan. Lisäksi etureunaan täytyi laittaa kaunis taitepuoli näkyville. Hyllyjä koottiin aina tietyn värin ympärille ja koitin katsoa että vierekkäin olevat värit sopivat toisiinsa.
 Yhdenkin asiakkaan jäljiltä kasat saattavat olla sekaisin, joten työ on todella epäkiitollista.
Sinisen hyllyn päälle tulee merellistä sinistä lisää, ja sen teko jatkuu ellei ole jo viikonloppuna tullut valmiiksi.