tiistai 8. marraskuuta 2016

Keittiösuunnitelma valmiina

Valmis loft-keittiö
Keittiösuunnitelma on valmistunut ja esitelty luokalle ja opettajille. Suuria muutoksia ei loppumetreillä tullut. Yläkaappi vaati vielä viilausta ja suunnittelin siihen koteloinnin ylös asti. Lisäksi kaapin korkeus kasvoi 600 mm:n.

Ehkä tuo yläkaappi oli turhan korkealla, mutta jos ei anna ikkunalinjan haitata niin "oikeasti"kaappi olisi noin 600 mm korkeudella tason päältä mitattaessa. Voisi ajatella että ylhäällä olisivat jalalliset juhlalasit. Ovi taittuisi keskeltä ja aukeaisi ylös moottoroiduilla saranoilla.

Ja sitten niitä keittiöstä selvinneitä ahaa-juttuja:

  • Ulosvedettävät hyllyt ovat käteviä (kuvassa takakaapeissa), jopa parempia kuin apteekkikaappi. Vaatii 165-170astetta aukeavat saranat.
  • Jäteastiat kannattaa sijoittaa tiskialtaan viereen heti ylälaatikkoon, samalla voi käyttää allasta kun pilkkoo. (BIO + Sekajäte). 400mm riittää leveydeksi.
  • Alle tulevaan laatikkoon voi laittaa esim. metallin tai lasinkeräyksen tai paristoja
  • Altaan alle voi laittaa laatikot, niiden ei välttämättä tarvitse ulottua taakse asti.
  • Astiat sinne missä niitä käytetään päivittäin ja astianpesukone myös lähelle
  • Maksimissaan 3 laatikkoa tason alle. Jokainen laatikko lisää hintaa.
  • Maksimissaan 800-1000 leveä laatikko on vielä helppo käyttää
  • Saarekkeen ja tason väliin 1300mm jos ovet/laatikot aukeavat molemmilta puolilta
Niin, ja se on kyllä tullut selväksi; Design maksaa! Induktiotasoon upotettu liesituuletin maksaa 3700,-. Samalla hinnalla saa jo keittiön... Mutta tämän loftin keittiö kyllä vaatii sellaista mallia. Koko keittiön budjetti oli 20000.-. Suurin hinnannousu tuli tasoista, jotka olivat super valkoista kvartsitasoa 550.-/m-60cm. Koko keittiöön tasot maksaisivat noin 4000,-. Työn osuus koko keittiön asennuksesta oli 2000,- ja sähkö ja putkityöt noin 1500,-.Ammattilaissuunnittelija ottaa myös suunnittelusta 820-1100,-.

Seuraavaksi alkaa työharjoittelu ja työn alle otan remontoitavan kaksion joka menee vuokralle. Seuraavat kuulumiset siis siltä työmaalta.