maanantai 14. marraskuuta 2016

Työharjoittelu alkaa, katot ja seinät

Työharjoittelu yrityksessä OripCon oy on alkanut. Laitamme kuntoon kerrostalokaksiota Loimaalla. Asunto menee vuokralle valmistuttuaan ja sen pitäisi tapahtua ennen joulua.
Asunnolta on poistettu tapetit seinistä ja yksi väliseinä on purettu. Kohteen keittiö menee vaihtoon ja kylpyhuone samoin. Aluksi asunnolta on otettu näytteitä, jotka on tutkittu mahdollisen asbestin vuoksi. Onneksi asbestia ei löytynyt.

Kahden huoneen katosta on poistettu roiskerappaus ja tämän takia katoissa on ollut paljon kitattavaa ja maalattavaa. Katto piti kitata noin 4 kertaa, että lopputulos oli siisti. Kittauksen jälkeen paikkauskohdat piti hioa ja pohjamaalata ennen pintamaalia.
Olohuoneessa maalattiin katto ja ikkunaseinä valkealla ja pitkät seinät sävyllä. Sävyksi valittiin ruskeaa joka taittaa harmaaseen ja violettiin. Neliöitä olohuoneessa tuli 75m2 kahdessa kerroksessa.

Samaa sävyä tuli myös makuuhuoneeseen. Ensin suunnittelin tummempaa sävyä makuuhuoneeseen, mutta lopulta seiniin laitettiin sama vaalea sävy, jottei makkarista tulisi liian ahtaan oloinen. Makuuhuoneen yksi seinä tapetoitiin tummanruskealla tapetilla. Tästä työstä aion tehdä vielä näyttöä laskelmineen. Tapettia tuli 10m2 ja maalia 30m2 (kahteen kertaan maalaten)

Viikko meni opetellessa maalausta telalla ja jatkovarrella. Ennen maalausta piti teipata maalarinteipillä rajat ja käydä ne pienellä telalla vierestä maalaamassa. Apuna oli valaisin jolla saattoi tarjistaa siistin maalausjäljen. Ensin tuli maalattua liian kuivalla telalla ja painoin liikaa telaa, jolloin seinään tuli rantuja.

Keskiviikkona kävimme märkätilakurssilla jonka järjesti Kiilto. Koulutus oli ilmainen ja koska työn alla on myös kylpyhuone niin tuotetietous oli tarpeen. Samalla kävimme hakemassa lattiamateriaalin Turusta. Lattiaan tulee valkolakattua tammiparkettia ja varmaan siksi että vuokralainen on tuttu ja jo tiedossa uskallamme sen asentaa.
Alunperin huoneistossa oli lähes joka huoneessa eri lattia. Makuuhuoneessa oli muovimatto, keittiössä laminaatti(tumma), olohuonessa ja eteisessä kellervä koivuparketti.

Muovimatot ovat toimineet lattian suojina tähän asti mutta nyt kun maalaustyöt loppuvat, täytyy asentaa parketti ja suojata se. Työmiehiä joutuu vielä ravaamaan asunnolla sähköjen ja putkitöiden vuoksi, joten lattian suojaus on pakollinen toimenpide. Kun lattia saadaan keittiöön paikoilleen alkaa keittiön asennus.