sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Toinen viikko, lattia ja väliovet

Huoneiston lattiat asennettiin ja työ saatiin valmiiksi kahdessa päivässä. Parketin olisi varmaan kerennyt asentamaan yhdessä päivässä, mutta maalaus- ja kittaustöitä tehtiin vielä ohessa. Keittiön nurkan viimeistely vaati monta kittausta ja pohjamaalausta ennen kuin nurkka oli valmis.




Parketin asennus sujui hyvin sillä lamellit asettuivat melko helposti lomittain. Pienellä puupalikalla koputtelulla saumat menivät kiinni. Etenemä oli myös reilu per lankku sillä lauta oli 188 mm leveä.
Osasta päätypontteja joutui poistamaan muovisen tiivisteen sillä päätysauma ei vain joskus suostunut asettumaan vastakkain. Silloin pystyi myös näkemään että tiiviste ei ollut kunnolla urassaan eikä sitä saanut siellä myöskään pysymään.


Lattian valmistuttua laitoimme paikoilleen väliovien karmit ja väliovet heloineen. Karmit olivat yllättävän kalliit, ne maksoivat samanverran kuin laakaovet eli noi 40,-. Koko uuden laakaoven hinnaksi tuli noin 90.-. Vaatehuoneen ja kylpyhuoneen ovi oli 80 cm ja makuuhuoneenovi 90cm ja ulkoväliovi 100cm.

Karmit koottiin lattialla muutamalla ruuvilla ja asennettiin karmiruuveilla paikoilleen. Karmiruuvien avulla ovet säädettiin keskelle oviaukkoa ja suoraan. Lopullinen säätö tehtiin kun ovi oli paikoillaan. Kahdesta ovesta piti vaihtaa lukkopesä toisinpäin sekä lukon kieleke. Lukkopesä oli ruuveilla kiinni ja lukon kielekkeen sai vedettyä ja käännettyä pihdeillä.

Ovi kiinnitettiin ruuvilla saranaansa
Eteisen ovet paikoillaan
Eteisessä tapetoin vielä yhden seinän koska se oli ennestään tapetoitu paperitapetilla ja maalattu päälle. Seinästä ei saanut siistiä muuten helposti joten päädyin tapettiin. Valitsin nollakohdisteisen kuitutapetin ja väriksi melko valkoisen ja pyyhittävän. Saa nähdä miten se kestää aikaa. Seuraavaksi johonkin väliin täytyy asentaa peitelistat ovenpieliin ja väliin tulee uretaania.

 Lattian jälkeen alkaa keittiön asennus ja se haetaan Turun Ikeasta ensi viikolla. Lattia on nyt suojattu pahvilla ja makuuhuoneen muovimatto säästettiin työalustaksi keittiön kasausta varten.

Tähän tulee keittiö pian!