maanantai 19. joulukuuta 2016

6 viikko, kylpyhuone alkaa kasautua



Lattialämmityksen paikoilleen liimausta

Viikko kului kylpyhuoneen lattian valuun, laattojen valitsemiseen ja hakuun, katon maalaukseen ja vesieristykseen. Lattia valettiin sementtimäisellä tuotteella joka kuivui kahdessa tunnissa.. Sen tekemisessä sai olla nopea ja pinta piti hiertää kosteana, jotta siitä tuli tasainen. Lattiavalun sisään asennettiin lattialämmitys kuumaliimalla





Keittiössa välitilalaatoitus valmistui ja siihen vaalea saumaus. 




 Seuraavaksi seinät piti primeroida ja sertifioitu vesieristäjä kävi pinnoittamassa seinät kahteen kertaan. Välissä seinät saivat kuivua vuorokauden. Nurkkiin ja läpivienteihin tuli kangasvahvike.

 Seinät laatoitettiin sitten vaalealla saneerauslaastilla jotta vaaleat saumat olisivat mahdollisimman virheettömät. Ajatuksena oli käyttää keittiön ylimääräisiä laattoja kylpyhuoneeseen, mutta niiden sävyt eivät käyneetkään yhteen. Kylppärin laatta oli puhtaan valkoista ja keittiössä oli tullut käytettyä hieman luonnonvalkoista laattaa.
Niinpä lattialaatasta tehtiin raitaa takaseinälle ja jos sitä olisi ollut riittävästi niin myös muille seinille olisi tullut. Toiselle seinälle tulee kaapistoa joten siinä silmä ei häiriinny, mutta toinen seinä hieman huolettaa.

Leikkasin laatat laattaleikkurilla huoneen ulkopuolella toisen antamien mittojen mukaan. TYö hoitui ihan joutuisasti kunnes oli viimeisten laattojen vuoro. Koko päivän keskittyminen vei voimat lopulta ja työpäivän jälkeen oli todella poikki. Seinät saatiin silti laatoitettua yhdessä päivässä.


Leikkuri piirsi pintaan särön


Leikkurin toiminta oli yksinkertainen: merkki laitettiin haluttuun leikkauskohtaan, pintaan työnnettiin särö ja tassuilla taitettiin laatta kahteen osaan. Sitten vain piirturi pois alta ja laatta käyttöön.
Toisiin laattoihin oli tehtävä reikiä. Ne tehtiin tarkoitukseen tehdyllä kuppiterällä. Ensin poranterällä reikä halutun reiän keskikohtaan ja sitten kuppiterä käyttöön. Työskentelyvarana alla oli kipsilevyä ja imuri sai olla mukana porauksessa sillä hienojakoista lasia lensi!


Ensi viikolla jatkuu lattian laatoitus sillä vesieristäjä on saanut sen viikonloppuna tehtyä.